Матей Казийски замина за Занзибар, научи Гонг. Волейболист №1 в Шампионската лига този сезон се прибра до родината за няколко часа. Той кацна в София снощи и в ранния следобед днес се отправи с приятелката си Соня Найденова на едноседмична ваканция на Индийския океан на острова в Танзания.

Новият селекционер Силвано Пранди отпусна допълнителна почивка на посрещача, защото е изморен от продължителния и тежък сезон с Тренто в Серия А1 и Шампионската лига. Вицешампионът на Италия и първенец в Шампионската лига ще се прибере у нас на 1 юни и веднага ще се присъедини към лагера на националния отбор във варна. Матей Казийски обаче ще пропусна Мача на звездите в четвъртък в зала Конгресна.

Гонг научи още, че Казийски успешно е преминал 3 курс икономика в университета си в Тренто. Волейболната ни звезда остана няколко дни допълнително на Апенините, за да вземе изпитите си. Останал му е само един, тъй като преподавателят е отсъствал, но той е само формалност.

Миналата година Казийски и приятелката му изкараха една седмица в Палма де Майорка. Сега те се спряха на нова екзотична и примамлива дестинация за пълноценна почивка – остров Занзибар, наричан също Унгуджа. Популярният като острова на подправките заради плантациите за джинджифил, привлича туристите с търговията със слонова кост и злато, а за любителите на сърф (Соня обожава да кара сърф) е прекрасно място за практикуване. Част от атракциите са пазарът за зеленчуци, дворецът на чудесата, робския пазар с катедралата и затвор. Туристите в Занзибар и сега включително Матей и Соня ще могат да се насладят на истински червено слънце, бели плажове, тюркоазена вода и абсолютно чисто оранжево небе, удивителна природа и релакс.