Националният отбор на България за мъже под 20 години надигра Дания с 3:0 в първия си мач от група F на европейската квалификация в София. Селекционерът Мартин Стоев заяви след успеха, че тимът ни е контролирал напълно развоя в срещата.

"През цялото време владеехме мача. Съперникът не успя да поведе в резултата. Закономерна победа. Дания има доста ръстови състезатели, но не са само те, и при Нидерландия е същото. Техническите умения са от голямо значение. Нашият отбор е по-грамотен волейболно, затова и спечелихме.

Дания и Естония не са на нивото ни, но Нидерландия има потенциал. Важен е не толкова противникът, колкото нашата игра. Надяваме се от мач на мач да играем по-силно. Блок-защита играхме доста добре, но сервисът - малко сме длъжници на този елемент.

Нашият отбор винаги играе за челни позиции, със сигурност има и самочувствие. Надявам се момчетата да не си вирнат много носовете. Не трябва да излизаме отпуснати, а по най-бързия начин противникът да бъде победен. Трябва да спечелим тази квалификация. Хората, които могат да я спечелят, ще играят“, заяви Мартин Стоев.