Волейболните национали на България до 18 години записаха страхотен старт на европейското първенство в Италия, като се наложиха категорично над Белгия с 3:0 гейма.Селекционерът Мартин Стоев заяви, че това е очакван успех.

„Първите два гейма имаше малко по-оспорвана игра до средата, след това показахме, че сме по-добрият отбор. Определено играхме по-добре във всички елементи. В третата част постигнахме истински разгром, като поведохме с 11:2. В този момент реших да вкарам трима други състезатели, да усетят атмосферата на европейското,  защото е ясно, че само с шест човека не може да се играе”, коментира Стоев пред BGvolleyball.com.

„Белгийците рискуваха сервиса и успяха да се върнат в мача, може би благодарение и на това, че допуснахме известно подценяване и отпускане. Най-важното е, че успяхме да се върнем и да победим категорично. Сега ще  гледаме мача на Турция и ще започнем подготовка за предстоящия двубой д този съперник. Надявам се отново да покажем добра игра и да запишем втора победа в групата“, каза още той.