Младите волейболистки на Марица изпуснаха по чудо шампионската титла от тазгодишното държавно волейпървенство при девойките до 15-годишна възраст. Те загубиха с 1:3 от Бдин Видин на финала и така заслужените златни медали им се изплъзнаха изпод носа. Това стана по време на последния им мач от финалната четворка в спортната зала „Червено знаме” в столицата.

Ден преди това – на полуфиналите, жълто-сините направо разнищиха столичния гранд ЦСКА с 3:0. Така те се класираха повече от убедително на финала от държавния волейболен шампионат, при това след повече от 20 поредни победи и само с един загубен гейм.

Приятната изненада през този сезон – Бдин, използва еуфорията у кършиякалийки след убедителното им представяне през цялата година, използваха подценяването и стратегически измъкнаха своето на финала.

Докато маричанки влязат в мача, с отличен сервис и агресивна игра, видинчанки взеха първия гейм с 25:21. Момичетата на треньорката Атанаска Атанасова – Никифорова се съвзеха от шока и на бърза ръка се върнаха в мача с победен гейм - 25:11 за равенството - 1:1. От там нататък обаче жълто-сините от Кършияка сякаш подцениха ситуацията и докато се усетят, волейболистките от Бдин спечелиха нови два гейма - 25:21 и 25:19. С това те взеха мача, а за маричанки остана среброто.

”Още не мога да проумея как загубихме този финал и какво точно стана. Не мога да повярвам, че изпуснахме така наивно титлата след толкова много победи досега. Трябва ми време, за да анализирам всичко това, което се случи в София. Та ние допуснахме 8-9 грешки само от сервис. Това определено бе най-слабият ни мач от началото на първенството. Имаше подценяваме, момичетата бяха пренавити, а някой от тях дори сигурни в титлата. Всичко това ни изигра лоша шега. Явно има доста неща в психологическата дисциплина, върху които трябва сериозно да поработим”, коментира треньорката Атанаска Атанасова– Никифорова.

В мача за 3-4 място тимът на Казанлък волей победи с 3:1 домакините от ЦСКА и се окичи с бронзовите медали.