Марица Пловдив започна участието си в новото първенство на Национална волейболна лига Демакс с категоричен домакински успех. В съботния следобед в зала Сила шампионките надиграха гостуващия Славия с 3:0 (25:17, 25:17, 25:16) за 63 минути и заеха второто място във временното класиране, след вицешампионките от Казанлък Волей, които вчера победиха Перун (Варна) като гости с още по-убедителен резултат.

Мачът започна равностойно и Славия дори успя да поведе с две точки в резултата. След 5:6 обаче Марица записа пет поредни точки със Силвана Чаушева на сервис и дръпна напред. Диагоналът на пловдивчанки бе във вихъра си и в нападение и с общо осем точки в гейма помогна на домакините да го спечелят с 25:17.

"Жълто-сините" влязоха във втория гейм с бързо 3:0, но позволиха на Славия да се върне в гейма и да намали разликата само на точка. С по-добра игра в атака Марица отново поведе с голяма преднина, а старши треньорът Борислав Крачанов си позволи да направи редица смени, които не промениха хода на частта - 25:17.

Рано в третия гейм софиянки реализираха серия от три точки за 5:4 и това беше последният път в мача, когато те бяха напред в резултата. Много добре в тази част работеше блокадата на пловдивчанки и именно с успешна такава на Дима Ушева двубоят бе затворен при 25:16.

Ушева завърши срещата с пет точкови блокади и с общо 10 точки беше една от трите волейболистки, достигнали двуцифрен актив в мача. Топреализатор стана Силвана Чаушева с 20 точки, следвана от съотборничката си Александра Миланова с 12.