Женският волейболен тим на Марица спечели убедителна победа във втория състезателен ден от силния турнир за купа „Интерком груп”, който се провежда във Варна.

Пловдивчанки разгромиха с 3:0 домакините от Спартак Интерком груп, след тотално превъзходство и така се реваншираха за загубата си от първия ден, когато паднаха неочаквано с 1:3 от Локомотив София.

Въпреки отсъствието на четири от титулярките си - Ани Маринова, Цветелина Николова, Ралица Камбурова и Кристин Колчагова, които са включени в националния девически отбор на България за девойки до 20-годишна възраст, маричанки изиграха отличен мач и тотално надиграха варненки.

Момичетата на старши треньора Иван Петков взеха първия гейм с лекота - 25:11, а втората част затвориха на 25:19. В третия гейм кършиякалийки бяха също безапелационни - 25:15 за класическото 3:0 гейма.

Най-много точки за жълто-сините в мача постигна 25-годишната посрещачка Диана Даскалова-Малинова. 184-сантиметровата нападателка записа близо 20 точки в актива си.

Така в неделя в спора за първото място на турнира волейболистките на Марица излизат срещу девическите националки на България. Мачът е от 12 часа в залата на Спартак Интерком груп.

Държавният ни тим за девойки пък извоюва втора поредна победа в турнира и е единственият тим без загуба. Водените от пловдивския спец Стоян Гунчев-Чугуна, националки обърнаха с 3:2 столичния Локомотив.

Турнирът за купа "Интерком груп", се играе по системата всеки срещу всеки и приключва днес. От 10:00 часа е мачът на Спартак Интерком груп срещу Локомотив София, а след това е маричанки срещат националния ни отбор за девойки до 20 години. Веднага след това ще се проведе церемонията по официалното закриване и награждаване.