Волейболистките на Марица продължиха победния си ход в първенството и постигнаха 7-та си победа във волейболното първенство на женския елит. Само за 70 минути игра пловдивските волейболистки победиха у дома столичния Славия с 3:0 в първия си мач от пролетния дял на шампионата.

"Жълто-сините" бяха с класа над вицешампионките и не оставиха никакво съмнение в превъзходството си. Така маричанки продължават да са втори във временното класиране, на точка от лидера ЦСКА. Марица взе сравнително лесно първият гейм, въпреки че до 7:7 срещата вървеше точка за точка. От там нататък маричанки натиснаха здраво и с отлични отигравания в атака на капитанката Ани Маринова дръпнаха с 13:8 и 20:12, за да затворят частта с 25:17.

Във втория гейм домакините поведоха с 4:2, а после методично увеличаха преднината си - 8:5, 14:10, за да финишират с победното 25:16. Силни изяви в тези минути имаха Диана Малинова и Марина Ковачева, които добре импонираха на атаките на отличната в този мач Ани Маринова. В третата част интригата обаче се съхрани, след като гостенките от Славия на два пъти изравняваха за 8:8 и 12:12.

След серия от грешки в защита на домакините столичанки дори за първи път поведоха в резултата - 16:15, но силите им стигнаха само дотук. Нападението на Марица и отличната им блокада отново заработиха безотказно и така кършиякалийки дръпнаха с 20:17. След това беше лесно за пловдивчанки да измъкнат победата в този гейм с 25:19, а с това и мача. С много добри прояви за маричанки се отличи капитанката Ани Маринова, която наниза цели 15 точки за успеха.