Представителният тим на Марица Пловдив започна отлично новото волейболно първенство при жените. Жълто-сините изпълниха заканата си за успех в София и биха вицешампионките от Славия в тяхната зала Панайот Пондалов с 3:1 като гост. Това стана в първия шампионатен кръг от новото държавно женско първенство на България, което стартира вчера.

Първият гейм беше оспорван, но няколко непредизвикани грешки в отбора на Славия позволиха на Марица да измъкне тази част с 25:23. Последва нов успешен гейм за момичетата на треньора Иван Петков. В тази втора част надмощието на кършиякалийки беше повече от убедително и те го спечелиха безпроблемно на 13 точки.

След двата победни гейма маричанки решиха, че вече са взели лесно мача, поотпуснаха се и моментната разконцентрация им изигра лоша шега – 25:14 за белите.

В четвъртата част Марица наложи вихрено темпо, показа значително по-концентрирана игра край мрежата и финишираха повече от убедително с 10 точки аванс - 25:15, а с това заслужено спечелиха и срещата .

Топреализатор на мача стана националката Ани Маринова от Марица.

„Като за първи мач от началото на първенството, съм много доволен. Поздравявам момичетата за добрата игра и победата. Има още какво да се желае, но няма да коментирам това пред медиите, а ще им го кажа лично на тренировка”, каза старшията на жълто-сините Иван Петков.


В останалите мачове от І кръг от първенство на България при жените:
ЦСКА - Локомотив София 3:0 (25:18, 25:21, 25:17)
Спартак Плевен - Спартак Варна 3:0 (25:13, 25:21, 25:16)