Марица Пловдив защити шампионската си титла на България и за седми пореден път триумфира като национален първенец. Тази вечер в пловдивската зала Сила, Жълто-сините за първи път вдигнаха трофея в родния си град, след като затвориха шампионската серия в Национална волейболна лига Демакс с 2:0 победи. Момичетата на Лазар Лазаров надиграха гостенките от Казанлък Волей с категоричното с 3:0 (25:12, 25:16, 25:14) за 60 минути игра и са вече без загуба в 117 поредни мача от НВЛ – уникална серия, започнала на 21 ноември 2015 година!

Въпреки че Розите се бориха ентусиазирано през целия мач, до завръзка в резултата така и не се стигна. През първата част Александра Миланова бе във вихъра си и при 100% успеваемост в атака донесе шест точки на Марица. Крайното 25:12 бе фиксирано с точкова блокада на разпределителката Петя Баракова. Статуквото на терена се запази и през втория гейм, като само малко повечето непредизвикани грешки от страна на домакините доведоха до по-добър резултат за Казанлък – 25:16. Последната точка в гейма донесе Мирослава Паскова в нападение. Мощно 8:0 при сервиси на Баракова в началото на третата част остави извън всякакви съмнения чистата победа на Марица в този финал. Все пак, казанлъчанки успяха да спасят два мачбола преди Паскова да забие осмата си точка в гейма за шампионското 25:14.

Топреализатори на мача станаха Мирослава Паскова със 17 точки (три аса, две блокади) и Александра Миланова с 16.

С този си успех пловдивчанки отново заслужиха правото да играят директно в груповата фаза на Шампионската лига през следващия сезон.

Със седемте си трофея от националното първенство Марица се нарежда на трето място във вечната ранглиста, след Левски София с 28 и ЦСКА с 22.