Девическият волейболен тим на Марица спечели бронзовите медали от тазгодишните финали от републиканското първенство при младшата възраст в Казанлък, а лидерката на отбора - националката Кристина Гунчева единодушно бе избрана да разпределител №1 на турнира в града на розите.

Жълто-сините загубиха драматично с 1:3 на полуфиналите от новия шампион ЦСКА, въпреки, че се противопоставиха сериозно на младите „армейки”.

В спора за 3-4 място обаче на практика спор нямаше. Момичетата на треньора Николай Диманов отнесоха с 3:0 плевенския Спартак и така пловдивчанки се окичиха заслужено с бронза.

Спечеленото трето място е много ценно, заради многото контузии на основни състезателки. Както е известно още в предварителната група девическата националка Калина Манева си секна кръста, а после при блокада на мрежата капитанката на тима - нападателката Силвия Рангелова, контузи лошо коляното си и се прибра в Пловдив.

„Ако Калина и Силвито не бяха се контузили, най-вероятно сега щяхме да сме шампиони. Почти съм сигурен в това, защото в полуфиналите срещу ЦСКА се видя, че дори и без тях, можехме да вземем мача. Двете контузии разстроиха много играта на отбора ни, в един момент останах само със 7 състезателки и се молех да няма други контузии, за да доиграем турнира в Казанлък”, обясни старши треньорът на жълто–сините медалистки Николай Диманов.

„Но и така съм доволен от момичетата, дадоха всичко от себе си и въпреки проблемите се върнахме като трети в България”, добави Диманов.