Отборът на Марица Пловдив спечели турнира за купата на България по волейбол за жени, на който бе домакин, след като на финала буквално премаза Левски Волей с 3:0 гейма /25:18, 25:20, 25:14/.

Сините излязоха повече от стъписани пред препълнената пловдивска зала, а играта на отбора на Марица вървеше във всеки един компонент.

Срещата започна с шест безответни точки за отбора на домакините, която преднина Левски не успя да стопи до края на гейма и загуби на 18.

Вторият гейм бе малко по-оспорван, но в средата му Марица отново дръпна с пет точки, която разлика се запази до края на частта.

В третия гейм столичани развяха бялото знаме и загубиха на 14 точки.

Силната игра на Марица бе подкрепена и от сериозно съдийско рамо от страна на водената от Янчо Станков бригада. Същият рефер помогна на пловдивчанки и в полуфинала срещу ЦСКА вчера.

Най-резултатна в мача бе Бояна Андреева от Марица с 16 точки. За Левски най-много точки направи Нася Димитрова с 11, а Емануела Димитрова остана с 10.

При индивидуалните награди за най-полезен състезател бе определена Дияна Маринова от Марица, а либерото на пловдивчаки Ивелина Монова също получи приза за най-добра на поста си. За най-добър разпределите бе определена Петя Баракова от Левски, а за нападател Виктория Григорова също от сините.