В сряда започва пролетният полусезон в женската Национална волейболна лига на България, а есенният първенец Марица (Пловдив) ще посрещне отбора на Левски Волей (София) от 18:00 б.в. в зала Олимпиада.  Именно Сините бяха последният съперник на пловдивчанки в проведения междинен турнир, част от редовния сезон на лигата, и им нанесоха миналата седмица в София една от четирите загуби в този турнир, заради които Жълтите се смъкнаха на четвъртото място във временното класиране.

Утре в Пловдив маричанки ще разчитат и на своите верни фенове да помогнат с подкрепата си за бърз реванш срещу Левски.  В момента Марица е с 28 точки, с 3 по-малко от Казанлък Волей (Казанлък), който е на трето място.  Водач е ЦСКА-Демакс (София) с 37 точки, следван от Левски с 33.

“Въпреки четирите загуби, които допуснахме в Казанлък и София по време на междинния турнир, целта пред отбора остава спечелването на шампионската титла и отново на Купа България”, заяви мениджърът на пловдивския клуб Борис Халачев.  “Ръководството на клуба вярва във възможностите на състезателките да постигнат това.“