Марица Пловдив постигна 11-ата си поредна победа от началото на сезона в Национална волейболна лига Демакс. в зала "Сила" шампионките надиграха гостуващия Берое с 3:0 (25:18, 25:11, 25:20) след само 58 минути игра и вече имат актив от 33 точки и 33:3 гейма на върха във временното класиране. Момичетата от Града на липите са на предпоследното седмо място с две победи и девет загуби.

Първият гейм вървеше с лек превес за домакините до 19:18. След това обаче те избухнаха с шест поредни точки, а Александра Миланова фиксира крайното 25:18 с мощна атака.

Във втората част надмощието на Марица вече беше пълно. В хода на гейма старши треньорът на пловдивчанки Борислав Крачанов направи няколко смени, без това да промени баланса на терена. Центърът Боряна Ангелова отбеляза за 25:11 с елегантна контра с две ръце.

Старозагорки подобриха леко играта си в нападение през третия гейм, но така и не успяха да изненадат по-сериозно шампионките, които също натиснаха в атака чрез Ива Дудова. Дима Ушева заби силно през центъра, за да затвори частта при 25:20 и мача при 3:0.

Дудова стана топреализатор на срещата с 12 точки, следвана от Добрина Христоскова с 11 и нападателката на старозагорския тим Йоана Николова с 10.