Българската националка Емилия Димитрова се завърна на терена след майчинство като състезателка на Марица (Пловдив). 28-годишната Димитрова дори дебютира за "жълто-сините" във вчерашната приятелска среща с Галатасарай ХДИ Сигорта (Истанбул) в Турция. Тя вече има и картотека за участие в Шампионската лига и в Националната волейболна лига с екипа на шампионките.

Все още широко популярната с фамилията Николова тя последно игра за румънския КСМ Търговище (Търговище) преди да излезе в майчинство за няколко месеца. Тя започва кариерата си в българския Славия (София) и е играла още за Волей 2004 Томис (Констанца, Румъния), с който става национален шампион и носител на националната купа, Йешилюрт (Истанбул, Турция), Имоко Волей (Конеляно, Италия), с който стига до финали за титлата и суперкупата на страната, Палаволо Скандичи (Скандичи, Италия), НЕК Ред Рокетс (Кавасаки, Япония), с който става национален шампион, Бурса Буюкшехир Беледие (Бурса, Турция), с който стига до финал в европейския клубен турнир за Купата на претендентите, и КСМ Търговище. През 2014 година, по време на ежегодната Волейболна гала, беше наградена от ЦЕВ като Дебютант на годината в Шампионската лига.

Емилия Димитрова е националка от 2008 година. Участвала е на едно Световно първенство и четири Европейски шампионати.

187-сантиметровата нападателка игра във вчерашния приятелски мач на Марица като гост на турския Галатасарай ХДИ Сигорта (Истанбул), в който българските шампионки отстъпиха с 1:3 (21:25, 11:25, 25:21, 22:25). Емилия Димитрова записа 10 точки и стана втора по резултатност за "жълто-сините". С 14 точки се отличи Александра Миланова.

Междувременно, първото домакинство за 2020 година на шампиона Марица (Пловдив) срещу Перун (Варна) от осмия кръг в Националната волейболна лига беше преместено с един ден.

По програма срещата трябваше да се играе в събота, 25 януари, от 18:00 българско време в зала Колодрума, но гостуването на руския Динамо (Москва) в Шампионската лига наложи преместването на мача. Така двубоят ще се състои в неделя, 26 януари, от 16:30 българско време в зала "Колодрума" в Пловдив.