Втора загуба допуснаха волейболистките от представителния женски отбор на „Марица” по време на подготвителния си предсезонен лагер в Бурса.

Жълто-сините от Пловдив паднаха с 0:3 от елитния турски тим „Нилюфер Беледйесиспор” в третата си поредна контрола, съобщи мениджърът на пловдивския клуб Борис Халачев от телефона от Турция.

Контролата в южната ни съседка се игра отново в турския град Бурса, където пловдивчанки са на 10-дневна подготовка, пред пълни трибуни и фанатична подкрепа от местните фенове.

Пловдивчанки бяха равностойни на туркините почти през целия мач, за което говори малката разлика, с която домакините спечелиха и трите гейма.

Единствено в първата част маричанки допуснаха загуба с 6 точки разлика - 19:25.

В останалите два гейма момичетата на старши треньора Иван Петков играха много грамотно и резултатно, но в крайна сметка допуснаха „Нилюфер Беледйесиспор” да им измъкне победата.

Тимът от Бурса, който в момента разделя 3-4 място в местната Суперлига, натисна осезаемо в последните 2 гейма, с което взе и мача. Така маричанки загубиха с 23:25 и 21:25 в останалите две части.

Старши треньорът на „Марица” Иван Петков пусна експериментален състав, като в игра последователно влизаха всички налични негови състезателки.

В момента ръководството на пловдивчанки урежда още една контрола срещу отбор от турската елитна Суперлига, но проверката все още не е потвърдена.