Волейболистките на Марица допуснаха първа загуба във волейболното първенство в „А” група при жените. Кършиякалийки паднаха с 0:3 от лидера ЦСКА в среща от VІІ шампионатен кръг на женския елит.

Гостенките бяха по-добрият отбор на игрището, като страхотен мач за тях изнесе националката Добриана Рабаджиева, която бе безпощадна в атака. Тя отбеляза и най-много точки за гостенките. Нора Богданова и Христина Русева също се представиха силно.

Маричанки бяха неузнаваемо разконцентрирани през първия гейм и логично го загубиха с 15:25. Във втората част те постегнаха редиците си и бяха напълно равностойни до 8:8. При 9:9 обаче домакините направиха няколко поредни грешки в защита и така „армейките” дръпнаха с 14:10. След това ЦСКА на бърза ръка увеличи разликата, за да затвори гейма с убедителното 25:13.

В третата част обаче маричанки показаха зъбите си. Те поведoха с 3:2, но след две съдийски подпирания за ЦСКА, и няколко отлични блокади на Нора Богданова и Габриела Цветанова, гостенките дръпнаха с 9:6 и 11:8. Маричанки изравниха за 12:12, а после поведоха с 16:15 след подем в играта им. И когато всички в залата очакваха победен гейм за пловдивчанки, Рабаджиева с 2 аса от сервис и 2 мощни атаки по диагонала наклони везните в полза на ЦСКА- 21:18, за да спечелят гостенките с 25:21 гейма, а с това и мача.