Поне 2 контролни срещи планира старши треньорът на волейболен клуб Марица Иван Петков преди важните мачове на отбора в Балканската волейболна лига за жени, която стартира на 11 септември.

За целта 33-годишният наставник и изпълнителният директор Стоян Гунчев в момента уреждат контроли срещу столични отбори. Съперниците им ще станат ясни утре.

По програма маричанки трябва да изиграят първия си мач на 11 септември. Турнирът в групата на пловдивчанки за Балканската волейболна лига ще се проведе в македонската столица Скопие. Там нашите са в една предварителна група с миналогодишните шампионки от Бешикташ. Освен елитният турски тим в тази група са още отборите на сръбския Клек, както и този на домакините Форца Волей Скопие. Мачовете са до 13 септември.

Пловдивчанките, които тази година представят България в турнира за Балканската клубна купа (БВА), тръгват за Скопие на 10 септември. Те ще отседнат в най-скъпия и реномиран хотел в Скопие – „Континентал”.

Четирите отбора в групата ще играят по система всеки срещу всеки, като първите два тима ще се класират за финалната четворка. Тя ще се състои на 19 и 20 септември в босненския град Тузла.

И тази година в балканския турнир ще се борят само отбори, които няма да участват в турнирите на Европейската волейболна конфедерация (CEV). Миналата година от българските отбори участие в Балканската волейболна женска лига взе Левски Сиконко, който успя да стане дори до третото място в крайното подреждане.