Марица Пловдив постигна шестата си поредна чиста победа от началото на сезона в Националната волейболна лига и продължава да е начело в таблицата с перфектен актив от 18:0 гейма. 

В съботната вечер в зала Колодрума, шампионките надиграха гостуващия ЦСКА София с 3:0 (25:13, 25:18, 25:21) след 64 минути игра и си осигуриха титлата на есенен първенец един кръг преди края на полусезона. С четири победи от шест изиграни мача, софийският тим заема трета позиция във временното класиране.

Маричанки влязоха в двубоя с мощно 5:0. Водени от канадския център Дженифър Крос, с три блокади за общо пет точки, момичетата на наставника Владимир Орлов поддържаха комфортна преднина през целия първи гейм и го затвориха с мощен блокаут на американката Алекзандра Холстън за разгромното 25:13. С четири поредни точки за 10:5 Жълто-сините на практика бързо предрешиха и втората част. 

Силно включване с две успешни блокади направи влязлата от ъгъла Силвия Андреева. В края на частта Червените спасиха цели пет геймбола на Марица, но след почивка, поискана от Орлов, Виктория Григорова, също влязла като резерва, атакува успешно за 25:18. В третия гейм гостенките не само успяха да стопят изоставане от пет точки, но дори поведоха в резултата с 12:11. Последва равностойна битка до 19:19, докато Алекс Холстън и Ивета Станчулова се надпреварваха да бележат точка след точка. Все пак, в края на частта Марица показа повече класа и наложи волята си за крайното 25:21.

Топреализатор на срещата стана Алекс Холстън, която направи 17 точки за победителките, следвана Ивета Станчулова с 16 точки за ЦСКА.

В следващия си мач от НВЛ, който е и последен за първия дял от редовния сезон, Марица гостува на Раковски (Димитровград) в зала Младост на 30 ноември от 17:00 часа. Преди това, в сряда, 27 ноември, от 18:30 часа, пловдивчанки посрещат руския шампион Динамо (Москва) за втория си мач от Група Е на Шампионската лига.