Женският волейболен Марица Пловдив се подсили с второ чуждестранно попълнение за предстоящия сезон. 23-годишният диагонал Алекзандра Холстън, играла и в националния отбор на САЩ, подписа договор за една година и ще помага на "жълто-сините" в битките от Шампионската лига и Националната волейбола лига.

Новата състезателка на Марица започва кариерата си в ученическите първенства на родния си щат Мериленд. По-късно 188-сантиметровата волейболистка играе в университетското първенство на САЩ с отбора на Флорида Гейтърс (Гейнсвил), като през сезон 2014 е избрана за Волейболистка на годината в Югоизточната конференция.

През 2016 година Алекс Холстън е повикана в женския национален отбор на САЩ, с който печели бронз от турнира за Панамериканската купа.

През миналия сезон тя дебютира в професионалния волейбол, след като е привлечена от шампиона на Полша – Хемик (ПолицеНВ). Освен че става първенец на страната, тя играе и в срещите от Шампионската лига. За една от тях Алекс посещава и Пловдив и допринася 12 точки за победата на Хемик с 3:2 гейма над Марица в зала Колодрума.