Представителният женски отбор на Марица Пловдив пристигна в полския град Вроцлав и дори направи днес сутринта лека тонизираща тренировки в местната спортна зала Орбита, преди първия си мач от европейските клубни турнири за Купата на претендентите – Чалъндж Къп, довечера. От 21:00 българско време тази вечер пловдивчанки излизат срещу местния гранд „Импел Гвардия” в мача на истината.

След близо 2-часово пътуване с автобус първо от Пловдив за летище София, после жълто-сините взеха самолет за Вроцлав през Варшава. Във Вроцлав ги чакаше специален полски конвой, който ги превози до местен луксозен хотел в центъра на красивия полски град.

Настроението в състава на Марица и много добро. Всички са нахъсани да се раздадат максимално и да направят успешен мач и резултат в Полша.

Състоянието на контузената капитанка Диана Малинова, която пропусна последния шампионатен мач на тима със Спартак Плевен от волейпървенството на България, е задоволително. Дида има разтегнати мускулни влакна, вследствие на силно изкълчен глезен. Старши треньорът на жълто-сините Иван Петков ще решава в последния момент на полска земя дали да пуска в играят 26-годишната посрещачка.

„Нашето участие в турнира за Купата на претендентите е най-вече с цел да се доближим и да видим как се работи в такива силни волейболни нации като полската. Те имат силно женско първенство, което за мен е сред четирите най-добри в Европа. Ще се опитаме не да сверим часовниците с тях, защото е ясно, че те са много по-напред от нас, а да се докоснем до тази атмосфера, до този волейбол, към който се стремим, а не само да го говорим и да го гледаме. Въпросът е да се опарим от този волейбол. Нашата идея е да натрупаме опит, за да можем постепенно, до две години, да направим един по-сериозен отбор, изграден изцяло от кадри на Марица“, коментира наставникът на маричанки Иван Петков.

Междувременно станаха ясни и съдиите, които ще ръководят мача между Марица Пловдив и Импел Гвардия във Вроцлав в спортна зала Орбита довечера. Първи рефер ще бъде рускинята Надежда Козлова, а нейн пръв помощник Дариус Думитру Меска от Румъния.