Звездата на Марица Пловдив Радосвета Тенева-Миличевич бе преотстъпена на турския елитен Анкарагюджу и националката вече изигра първите си мачове с новия си клуб.

Срокът за преотстъпването й е за една година, като двата клуба бързо се разбраха за условията по отдаването на 30-годишната посрещачка център под наем.

Ради вече е основна състезателка и капитанка на новия си тим. За последно Тенева-Миличевич игра с екипа на гръцкия гранд Олимпиакос Пирея, с който участва и във втория по сила европейски клубен турнир по волейбол за жени Чалъндж къп. Там пловдивчанката бе също със статут на преотстъпена за една година от Марица


Ради Тенева-Миличевич започна с победа и загуба участието си във волейболното първенство на Турция. В първия мач тимът на българката Анкарагюджу прегази с 3:0 Коняспор, като нашето момиче наниза цели 23 точка за успеха.

Във втората среща нейният тим разочарова и падна с 1:3 от Екзибаши, като и в този мач пловдивчанката бе на висота, като демонстрира висок процент в посрещането и 16 точки.