Ръководството на Марица е предложило на шефовете на вицешампионките от Славия бартерна сделка за размяна на волейболистки. Кършиякалии дават на тима от „Овча купел” Божана Димитрова, а в замяна искат състезателните права на Ивелина Петкова, бивша състезателка на жълто-сините.

Както е известно Димитрова е трансферна цел на белите. Популярната още като Жади, 20-годишната посрещачка е на челно място в списъка за лятната им селекция. Столичният тим търси спешно състезателка точно за този пост и се е спрял на Божана.

От миналата седмица тренировки с маричанки пък започна досегашната състезателка на Славия Ивелина Петкова. 20-годишният център е възпитаничка на детско-юношеската школа на пловдивския клуб, но в продължение на 3 години игра за тима от „Овча купел”.

Шефовете на белите са готови веднага на бартера, който им предлагат колегите от Кършияка. Остава само двете ръководства да уточнят условията на сделката за размяната на състезателките. Според запознати при преговорите за привличането на Ива Петкова в Марица шефовете на двата клуба почти сигурно ще подпишат договор и за трансфера на Божана Димитрова в Славия, без двете страни да плащат трансферни суми.