Марица Пловдив спечели първия мач от полуфиналния плейоф в Националната волейболна лига. Пред близо 300 зрители в зала "Колодрума", шампионките надиграха гостуващия Раковски Димитровград с 3:0 (25:12, 25:15, 25:7) след едва 56 минути игра и поведоха в серията с 1:0 победи. Вторият мач е в димитровградската зала "Младост" на 25 март, като при нов успех пловдивчанки ще се класират за финала.

За разлика от четвъртфиналните мачове с Перун (Варна), старши треньорът на Марица Иван Петков влезе в битката с Раковски с всички свои основни състезателки в стартовата седморка. Те започнаха с мощно 5:0 в началото на първия гейм. С четири поредни аса, Алекзандра Холстън доведе резултата до 11:2. След това гостенките подобриха значително играта си, но това само им помогна да достигнат до 12 точки в гейма. 

Димитровградчанки влязоха по-уверено във втората част, успяха да пробият посрещането на Марица и да натрупат аванс от три точки при 9:6. Опитът на "жълто-сините" обаче си каза думата и те не само бързо наваксаха изоставането си, но и дръпнаха напред в резултата, а с крайно остра атака от краче по филето на мрежата Нася Димитрова затвори гейма при 25:15. 

Раковски спечели второто разиграване в третия гейм, но следващите 11 бяха за Марица при отлични сервиси на Дженифър Крос и вихрени атаки на Холстън и влязлата от ъгъла Симона Димитрова - 12:1. Бомбардировките по полето на гостенките продължиха и след това, а пловдивчанки постигнаха най-убедителния резултат в мача - 25:7, оформено с мощен удар на Александра Миланова за последната точка.

Алекс Холстън стана топреализатор на мача с 15 точки. Джен Крос добави 12, а Нася Димитрова - 10. 

Най-резултатна за Раковски беше Никол Дулева с 9 точки.

Преди началото на двубоя публиката в Колодрума аплодира волейболистите от мъжкия тим на Виктория Волей (Пловдив), които получиха своите бронзови медали от изминалия сезон във Висшата лига на НВЛ./БТА