Ръководството на волейболен клуб Марица е подало кандидатура в българската федерация за домакинство на финалите от държавното първенство при девойките до 15-годишна възраст. Това съобщи изпълнителният директор на жълто сините Стоян Гунчев-Чугуна.

52-годишният шеф смята, че пловдивският волейклуб би се справил перфектно с организацията на един такъв финален турнир, защото вече има богат опит в организирането на подобни прояви.

Както е известно за последния месец и половина шефовете на ВК Марица организираха 3 големи форума – международния турнир за девойки и два зонални плейофни турнира при подрастващите.

ВК Марица е предложил на волейболната централа своя оферта и се надява тя да бъде по-добра от другите кандидатури.

Точно в тази възрастова група - при девойките до 15-годишна възраст, Марица разполага със много силен отбор, който се класира предсрочно за финалите от републиканското първенство при подрастващите. Това стана само ден след завръщането на тима от подготвителния си лагер в Люксембург.

На заключителния зонален плейофен турнир, който се проведе в Пловдив, малките волейболни фурии на треньорката Атанаска Атанасова-Никифорова показаха отлична форма и безмилостно отвяха конкуренцията.

Младите маричанки взеха 2 поредни победа над Средец, връстничките си от Спартак Плевен и срещу столичния Септември.