Марица (Пловдив) победи категорично тима на ЦСКА с 3:0 (25:15, 25:15, 25:17) гейма като домакин в среща от втория кръг на Националната волейболна лига за жени. Двубоят в зала „Сила“ бе повторение на финала в НВЛ от миналия сезон, в който пловдивчанки спечелиха осмата си поредна титла. 

Възпитаничките на Борислав Крачанов доминираха на полето през целия мач и заслужено стигнаха до успеха, който бе втори пореден за тях от началото на новата кампания. 

Срещата започна равностойно, но в средата на първия гейм Марица вдигна значително ефективността на началния си удар и след серия от безответни точки пловдивският тим успя да спечели първата част с 10 точки разлика след 25:15. 

„Жълто-сините“ продължиха със силната си игра и в началото на втория гейм, в който отвориха ранен аванс от 7 точки и не изпуснаха инициативата до края, за да поведат с 2:0 след 25:15 във втората част. 

В третия гейм съставът на ЦСКА нямаше сили да се противопостави на Марица и домакините затвориха срещата след 25:17 в третата част.

С успеха Марица (Пловдив) излезе еднолично на върха във временното класиране с 6 точки след две победи от два мача, докато ЦСКА регистрира първо поражение през сезона и дели втората позиция в подреждането с отбора на Хектор (София), който по-рано днес победи Марица 2022 с 3:2 като гост.