Марица (Пловдив) се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България по волейбол за жени, след като в среща от четвъртфиналите на надпреварата възпитаничките на старши треньора Борислав Крачанов победиха градския си съперник Марица 2022 с 3:0 (25:10, 25:10, 25:17) гейма като гост в зала „Сила“.

Защитаващият трофея си от миналата година тим на Марица (Пловдив) бе по-добрият отбор по време на целия двубой и заслужено стигна до категоричен успех, с което стана първият полуфиналист в тазгодишното издание на турнира за Купата на България.

„Жълто-сините“ започнаха силно срещата и отвориха ранна преднина в първия гейм, която не изпуснаха до края, за да вземат първата част след 25:10. 

Във втория гейм Марица (Пловдив) продължи да бъде по-ефективният отбор, като стигна до 12 точки преднина в средата на частта при 18:6, а след това затвори гейма след 25:10.

В третата част двата тима бяха равностойни до средата на гейма, но в решителните моменти възпитаничките на Борислав Крачанов бяха по-концентрирани, за да направят разлика от 8 точки, с която спечелиха мача след 25:17 и така продължават напред в турнира.

Полуфиналите и финалът в надпреварата за Купата на България ще се играят на принципа финална четворка. По програма срещите трябва да се проведат на 21 и 22 януари 2023 година, но все още не е определен градът-домакин. 

Във вторник (20 декември) Марица (Пловдив) пък ще изиграе втория си мач във волейболната Шампионската лига срещу турския Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул). Двубоят е от 18:00 часа в зала „Колодрума“ в Пловдив.