Шампионът на България Марица Пловдив не срещна никакви проблеми при гостуването си на ЦСКА в мач от 11-ия кръг на Националната волейболна лига. При неблагоприятни за провеждане на волейболен мач условия в студената и неприветлива зала "Васил Симов" пловдивчанки разгромиха своите домакини с 3:0 (25:14, 25:15, 25:18) след само 62 минути игра и продължават да са начело в класирането пълен актив от 11 победи и 33 точки.

Разликата в класата между двата отбора пролича още в първите минути на двубоя и Марица бързо поведе с голяма разлика. Капитанката Нася Димитрова беше във вихъра си и наниза седем точки за крайното 25:14 в първия гейм. Във втората част "жълто-сините" започнаха да се забавляват на терена, което обаче ги поразсея и те позволиха на противника да си повярва. Все пак силен гейм направи Мирослава Паскова и със седем точки към своята сметка тя помогна на своите да изковат още един убедителен резултат - 25:15. Надмощието на гостенките продължи и в третата част, а влязлата от ъгъла Александра Миланова оформи категоричната победа с два поредни мощни аса за 25:18.

Мира Паскова стана топреализатор на мача с 13 точки за пловдивчанки. Нася Димитрова и Алекзандра Холстън добавиха по 12. Борислава Съйкова направи 10 точки за софийския отбор.

В другия мач от кръга, завършил до момента, столичният Левски победи с 3:0 (25:12, 25:13, 25:19) като гост Перун Варна. Победата остави Левски на трето място в класирането, докато Перун е на последната позиция./БТА