Шампионът Марица (Пловдив) записа четвърта поредна победа от началото на сезона в Националната волейболна лига за жени. В двубой от четвъртия кръг на шампионата възпитаничките на старши треньора Борислав Крачанов надиграха Казанлък Волей с 3:0 (27:25, 25:16, 25:20) гейма като домакин в зала „Сила“ и така нанесоха първо поражение на тима от Казанлък.

Марица срещна сериозна съпротива в първия гейм на срещата, в който трябваше да спасява два геймбола, за да спечели частта. След това обаче „жълто-сините“ вдигнаха значително нивото на играта си и така стигнаха до крайния успех.

В началото на първата част Казанлък Волей поведе с 6:1 точки и почти през целия гейм имаше преднина в резултата. Гостите показаха стабилна игра в защита и това им помогна да поддържат аванса си, като достигнаха до две възможности да спечелят гейма при 24:22, но ги пропуснаха и в крайна сметка Марица затвори частта след 27:25 точки. 

Във втория гейм шампионките вдигнаха нивото на представянето си във всички елементи от играта и натрупаха ранна преднина, която не изпуснаха до края, за да спечелят категорично втората част – 25:16.

Третият гейм започна равностойно. Двата тима вървяха точка за точка до средата на частта, когато Марица отвори аванс от 4 точки при 18:14 и шампионките не изпуснаха преднината си, за да затворят мача след 25:20 в третия гейм.

По този начин Марица (Пловдив) записа четвърта победа от четири изиграни мача от началото на сезона в Националната волейболна лига за жени и продължава да бъде еднолично начело в класирането с пълен актив от 12 точки и без загубен гейм, докато Казанлък Волей регистрира първо поражение през кампанията и остава на трето място в подреждането с 8 точки.