Втора поредна победа над шампионките от ЦСКА изковаха волейболистките на Марица в Габрово.

"Жълто-сините" фурии от Пловдив прегазиха с 4:1 “червените” в нова контрола между двата тима в рамките само на една седмица. Мачът се игра в габровската спортна зала "Орловец", където по същото време и в същата зала, но в събота, маричанки играят в първият си евросблъсък за "Чалъндж къп" срещу кипърския Аполон (Лимасол).

Срещу ЦСКА маричанки направиха пореден силен мач и разкриха добрия си потенциал. Само в първия гейм вицешампионките на България имаха известно колебание и го загубиха с 23:25. Оттам нататък ударната бригада на Марица се развихри и направо отнесе “армейките” - 25:18, 25:22, 25:19 и 25:17. Топреализатор на мача стана диагоналът на Марица Марина Ковачева. Завърналата се преди няколко дни от проби в Италия пловдивчанка реализира 24 точки, цели 8 от които дойдоха директно от начален удар, а 2 от блокада.

Срещата в габровската зала "Орловец" се изигра при закрити врати по желание на старши треньора на кършиякалийки Иван Петков. Спецът не пожела да даде възможност на пристигналата вече в Габрово група на кипърския Аполон (Лимасол) да наблюдава контролата, за да не може да разузнава играта на пловдивчанки преди предстоящия сблъсък между двата отбора в първия кръг от евротурнира за Купата на претендентите тази събота.