Марек Юнион Ивкони допусна драматична загуба с 2:3 (28:26, 23:25, 25:20, 19:25, 12:15) като гост на КАИ Теруел в среща от четвъртия кръг на груповата фаза в Шампионската лига по волейбол. Българският шампион водеше с 2:1 след третия гейм, но допусна обрат и общо трета загуба при дебютното си участие в ШЛ.

Мачът в малкото 40-хилядно градче в испанската провинция Арагон започна добре за Марек и отборът спечели трудно първия гейм с 28:26. След това обаче домакините си върнаха инициативата, като надделяха по същия начин във втората част - 25:23.

Дупнишкият отбор отново взе аванс след категоричното 25:20 в своя полза, въпреки очакванията за лесна победа за домакините. Силните изяви в атака на Тодор Вълчев бяха в основата на успешния гейм в полза на Марек.

По-опитният състав на КАИ не се предаде и продължи с постоянната си игра. В четвъртата част не се получиха големи разлики до 14:14, когато за първи път домакините поведоха с три точки за 17:14. Старши Треньорът на Марек - Найден Найденов, опита да промени ритъма с рокади, но испанците се добраха до тайбрек след 25:19.

В решителния пети гейм отборът от Теруел водеше в резултата и полетата бяха сменени при 8:6 в полза на домакините. В крайна сметка КАИ спечели с 15:12 и 3:2 след малко повече от два часа игра и постигна първата си победа в турнира през настоящия сезон.

Най-резултатен за българския шампион беше Тодор Вълчев с 21 точки. Костадин Гаджанов и Златан Йорданов добавиха по 13 точки. За КАИ резервата Николас Ронки реализира 18 точки.

В следващия си мач от Шампионската лига на 4 декември отборът на Марек Юнион Ивкони ще гостува на лидера в Група F Нолико Маасейк (Белгия).

Стартовите състави:

КАИ: Серхио Аранс, Хуан Карлос Баркала, Мануел Севияно, Максимо Торсело, Мануел Парес, Хосе Мигел Сугранес, Франсеск Йенас-либеро

Марек: Гьорги Гьоргиев, Тодор Вълчев, Борислав Апостолов, Златан Йорданов, Дмитрий Бахов, Костадин Гаджанов, Мартин Божилов-либеро.