"Отписаният" вече отбор на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) възкръсна с чиста победа над съседите от Пирин Балканстрой (Разлог). В Бургас момчетата на Найден Найденов победиха тези на Мирослав Живков с 3-0 (25:21, 25:18, 27:25).

Те се изравниха със Славия (София) по точки в битката за спасяване от плейаута за оцеляване в Суперлигата.

В първия гейм дупничани определено бяха по-добрият отбор на терена, поведоха от самото начало и не изпуснаха инициативата до края. Разложани тръгнаха да обръщат мача, повеждайки с 8:5 в началото на втория гейм, но играчите на Марек заиграха по-настоятелно и явно по-мотивирано, като обърнаха резултата още до второто техническо прекъсване, след което взеха частта с голяма разлика.

Най-интересен бе третият гейм. Този път Пирин изоставаше в резултата, но постигна обрат след 21-та точка. Разложани първи стигнаха и до геймбол, но не успяха да се възползват. Дупничани затвориха мача в своя полза с ас на Тодор Вълчев за 27:25. Именно Вълчев стана топреализатор на мача с 23 точки. За Пирин най-резултатен бе Светослав Гоцев с 14 точки. За старши - треньора на Марек Найден Найденов това бе дебютна победа на кормилото на отбора.