Мъжкият отбор на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) победи като домакин Монтана (Монтана) с 3:0 (25:17, 25:22, 26:24), в мач от третия кръг на Суперлигата, игран в дупнишката зала Спортна.

С това волейболистите от Марек нанесоха първо поражение на монтанчани, които досега оглавяваха класирането на Суперлигата, но отстъпиха на втора позиция. Тимът от Дупница пък излезе начело на таблицата с две чисти победи от два мача и шест точки в актива си.

Над 700 зрители подкрепяха своите по пътя към успеха, като домакини бяха безкомпромисни и се наложиха чисто над съперника

През първите два гейма волейболистите от Дупница диктуваха играта, като взимаха голям аванс и затвориха частите безпроблемно. Едва в третия гейм се получи оспорвана игра, като гостите от Монтана най-накрая успяха да вземат инициативата. На първото техническо прекъсване те вече водеха с 8:5, а на второто с 16:13. За тяхно съжаление силите им обаче стигнаха дотук, като не успяха да запазят актива си. Домакините отново се стабилизираха, направиха обрат и въпреки, че края на гейма бе оспорван не позволиха да има изненади, като спечелиха мача с чиста победа.

С най-голям актив за Марек завършиха двама състезатели - Георги Елчинов и Венелин кадънков, които отбелязаха по 13 точки. Венци Трифонов завърши с 9 точки. За Монтана Венци Рагин записа с 12 точки, а Цанко Цанков отбеляза 10 точки, пише bgvolleyball.com.