Марек Юнион-Ивкони (Дупница) спечели първото място в редовния сезон на НВЛ "Бачково" - изворна вода Суперлига, след като в отложен мач от 10-ти кръг момчетата на Найден Найденов надигра с 3:0 (29:27, 25:21, 25:18) КВК Габрово (Габрово) пред близо 650 зрители. Така три кръга преди края дупничани са недостижими на върха и ще стартират в плейофите от поул позишън. Освен това Марек записа 19-та си поредна победа от 19 мача, предава bgvolleyball.com. 

Шампионите от Марек започнаха вихрено мача, като с много силни изяви се отличи македонският капитан и разпределител на тима Гьорги Гьоргиев. Блокадата също бе на традиционното си високо ниво, а гостите допускаха доста грешки. Това принуди треньорът на КВК Габрово Любомир Герасимов да потърси промяна с включването на опитните Николай Найденов и Красимир Стефанов. Отборът заигра по-добре и стопи част от изоставането си, но след това Марек отново пое инициативата. И когато се виждаше вече с аванс от 1:0 при 24:21, Марек изпусна три геймбола и резултатът бе изравнен. Двата отбора започнаха да се дебнат, като гостите дори изпуснаха удобна възможност да поведат. В крайна сметка домакините спечелиха с 29:27, но последната точка бе много сериозна съдийска грешка, защото сервисът на Гьорги Гьоргиев бе много в аут. Нещо, което отлично се видя от тв повторенията. 

Във втората част КВК Габрово дръпна с 4:2, но домакините от Дупница бързо наваксаха изоставането. Станислав Петков от тима на гостите имаше доста проблеми в атака и ударите му не бяха ефективни. Така Марек направи разлика, а при 22:18 Иван Власев от гостите получи жълт картон след като реагира остро на съдийско отсъждане.

В третата част Марек водеше играта от самото начало, а основният реализатор на гостите Станислав Петков (едва 7 точки, с 39 % в нападение) така и не намери начин да покаже на какво е способен.

13 точки за Марек направи Георги Елчинов (1 блокада, 50 % в нападение), а по 12 добавиха Венелин Кадънков (2 аса, 1 блокада, 41 % в атака) и Венцислав Трифонов (1 ас, 1 блокада, 83 % в нападение).

Най-резултатен пък стана нападателят на КВК Габрово Минчо Минчев, който направи 15 точки (1 ас, 54 % в атака).