Отборът на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) победи Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:2 (23:25, 25:27, 25: 21, 25:22, 15:12 ), в първия полуфинал от Купа България при мъжете, който се игра в габровската зала Орловец.

След този труден успех тимът от Дупница се класира за финала на турнира, където утре, 13 март (сряда) ще срещне победителят от втората полуфинална двойка КВК Габрово (Габрово)  – ЦСКА (София).

Бургазлии за малко щяха да поднесат неприятна изненада на шампионите, като ги затрудниха максимално, а петгеймовата битка поддържаше интригата до край. Все пак волейболистите на Марек показаха, че могат да се измъкват от трудни ситуации, като успяха да обърнат съперника от от 0:2 до 3:2, след две изключително тежки части, в които отстъпваха във важните моменти.

Обратът настъпи след равностойна игра в третия гейм, когато при 20:20, добра атака на Георги Елчинов и единична блокада на Тодор Вълчев дадоха предимство на Марек 22:20. Последваха нови грешки на бургазлии и дупничани спечелиха гейма.

Това им даде нужния импулс и в четвъртата част те бяха водач в резултата, като доведоха мача до тайбрек. В петата решителна част състезателите на Марек надделяха с добър сервис, като поведоха с 8:3 и въпреки, че допуснаха стопяване на разликата, успяха да удържат фронта и да вземат крайната победа.

Реализатор на Марек стана Тодор Вълчев с 22 точки. Георги Елчинов добави 19 за победата.

За Нефтохимик Петър Христов завърши с 23 точки, а Мартин Пенев звърши с 20 точки.

Информация на bgvolleyball.com