От Марек Юнион Ивкони подадоха ново възражение срещу решението на Национална волейболна лига да не преиграва мача с ЛукОйл Нефтохимик. От клуба изпратиха в централата ни писмото, с което искат да се преразгледа случая. Както е вече известно от Лигата отхвърлиха контестацията на дупничани, въпреки да признават формалното нарушение на правилника поради две точки: Не навременно уведомяване на първия съдия за последваща жалба, както и за не спазен срок за изпращането й.

От Марек Юнион Ивкони обаче веднага контрираха, че двете точки са несъстоятелни, тъй като сигналът за подаване на жалба към първия съдия Светослав Костадинов е подаден в края на 2-ия гейм, защото се атакува неправилното завършване на гейма и в жалбата е обяснено откъде тръгва грешката, а вторият момент очевидно е недоглеждане, тъй като в Закона е записано “24 часа на първи работен ден”, което е спазено от Марек.

Реферите от въпросния двубой – Светослав Костадинов и Янчо Станков, делегата Пламен Антонов и протоколчика Федя Рошманова са със спрени права за неопределен период.