Марек Юнион Ивкони попари надеждите на Левски Сиконко да излезе на второто място в класирането на волейболната ни Суперлига. Дупничани биха сините с чисто 3:0 гейма (25:22, 25:22, 25:23).

По този начин гостите пък имат реален шанс да завършат втори в класирането на редовния сезон.

Играчите на Виктор Карагьозов направиха по-малко грешки и с по-добро посрещане започнаха отлично мача, като в средата на първия гейм единствено, Левски успя да изравни и да поведе с 16:14, след блокада на Николай Найденов и ас на Николай Учиков. Цветан Соколов и компания затвориха частта с 25:22.

Надмощието бе за Марек и през втората част, като след първото техническо прекъсване дупничани не позволиха на Левски да поведе в резултата.

След 2:0 гейма Марек водеше през цялото време и в третия гейм. „Сините” имаха шанс да изравнят след геймбол на съперника при 24:21, но Марек затвори гейма при 25:23, с което взе и мача.

Най резултатни за Левски Сиконко бяха Николай Учиков и Тодор Алексиев съответно с 14 и 10 точки. За Марек Младен Младенов завърши с 15, а Цветан Соколов с 15.

В зала „Сиконко” гостите бяха подкрепяни от 30 фенове дошли от Дупница с тромби.

Странен бе фактът, че един от страничните съдии бе последният помощник на Мартин Стоев в мъжкия отбор на Левски Сиконко и бивш наставник на юношите Михаил Станков, който вместо син съдийски панталон бе по дънки. Станков размахва байряка, тъй като Петър Харизанов бе възпрепятстван да пристигне навреме в залата в Люлин заради задръстване в Младост.

Преди началото на срещата колегата Сашо Йовков показа на онези, които имат проблеми с началния удар, как се изпълнява слънчев сервиз.

В другите два мача лидерът ЦСКА игра изключително надъхано и победи шампиона Лукойл Нефтохимик с 3:1 гейма. В зала Младост в Бургас играта бе равностойна, а най-драматичен бе вторият гейм, който домакините взеха с 32:30. Пирин лесно се наложи в Разлог над Черно море с 3:0 (18, 18, 21).