Отборът на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) победи като домакин Арда (Кърджали) с 3:1 (25:23, 25:21, 24:26, 25:18) в първия мач от полуфиналните плейофи, игран местната зала Спортна.

Така дупнишките волейболисти не изпуснаха шанса да си вземат своето в домакинството, като поведоха на съперника с 1:0 победи в серията. Близо 700 фенове изпълниха трибуните, за да подкрепят своите любимци в трудната битка с кърджалийци. Седмият играч си оказа своето въздействие и домакините успяха да спечелят, макар и след доста оспорвана игра и  множество преодоляни трудности, съобщава bgvolleyball.com.

Още от началото гостите показаха, че не са дошли да се предават, като взеха инициативата и поддържаха минимален аванс от 2 точки до 23:21. Тогава домакините успяха да се мобилизират и в решителните минути с отлична игра на Дмитрий Бахов обърнаха играта в своя полза като спечелиха първия гейм.

С това обаче неприятностите за домакините не свършиха, като в средата на втората част се контузи основният им разпределител Гьорги Гьоргиев, който изкълчи глезен. Травмата доведе до принудителна смяна, като в игра влезе Диян Николов, който доигра мача, а дупничани все пак отново излязоха от ситуацията, като поведоха с 2:0 гейма.

Това обаче не отказа гостите, които продължиха да оказват съпротива и да търсят начин за връщане в мача. Усилията им се увенчаха с успех в третата част, когато използваха временните затруднения на дупничани и след равенството 18:18, поведоха с 22:20. След това обаче отново загубиха предимството си, като настъпи ново равенство 24:24. В крайна сметка след успешна игра на блокада гостите успяха да измъкнат този гейм, като намалят с 1:2.

Това обаче бе върха в усилията им и четвъртата част настъпи срив в играта им. Домакините се възползваха, направиха солидна разлика и бързо затвориха последния гейм, а с това и мача.