Волейболният ни вицешампион Марек Юнион Ивкони освободи Юрий Шулга, научи Гонг. Украинският посрещач днес или най-късно утре ще бъде отпратен от Дупница. Договорът му с българския тим е до края на сезона, но дава възможност на Шулга да си търси нов отбор и Марек няма да го спира за нов трансфер.

„Така е най-добре и за двете страни. Има пълен картбланш да си търси нов клуб, в който да играе,” коментира за Гонг старши треньорът на Марек Юнион Ивкони Виктор Карагьозов.

193-сантиметровият Шулга две години игра с екипа на Марек, а преди това игра в родната си втора дивизия за Аеропорт Бориспол, също така в Локомотив (Днепропетровск) и има мачове за младежкия национален отбор на Украйна.

Дупничани стартираха тренировките за 2009 година още на 2 януари, като няма проблеми с контузени играчи.

Относно казуса „Цветан Соколов” наставникът Карагьозов напомни: „Докато не докаже възможностите си в България, няма да ходи в чужбина. Цецо остава при нас и чакаме да покаже класа, отговаряща на необходимата за шампиона на Италия”.

Марек Юнион Ивкони и Пирин Разлог отлагат първия си официален мач за 2009-та година заради заетостта на част от младите играчи на Мирослав Живков с европейската квалификация за кадети от 7 януари на България срещу Германия, Унгария, Турция и Румъния. Така първата среща на дупничани е с Монтана.