Двама волейболисти са освободени от Марек Юнион-Ивкони след поредната загуба в шампионата на Суперлигата – с 2:3 гейма от Арда. Ръководството на клуба реши да се раздели с посрещача Христо Запрянов и либерото Христо Христов. Двамата ще могат да си търсят на полусезона други отбори и няма да бъдат спирани. Финансови санкции пък ще има за другите играчи, но от ръководството на клуба не коментират в какъв размер ще са те.

Катаклизмите в клуба идват буквално дни преди първия двубой от евротурнирите срещу шампиона на Украйна Локомотив Харков. Двубоят е в четвъртък в пернишката зала Миньор. Като либеро в този двубой, както и в реванша седмица по-късно, ще се играе Радослав Асенов. Като второ либеро иначе е готвен новоизлюпеният юношески национал Станислав Величков, който обаче няма картотека за евротурнирите, а само за вътрешния шампионат.

В дупнишкия клуб вчера разбраха, че от Украйна пристигат с чартърен полет 66 фена на Локомотив. От ръководството на харковския тим официално уведомиха Марек за това. Тимът им пристига във вторник, за да се аклиматизира, тъй като целта им е класиране напред на всяка цена.

От ръководството на Марек Юнион-Ивкони решиха да отпуснат автобуси за феновете си, желаещи да пътуват до Перник. Возилата ще потеглят на 3-и декември в 16.45 часа от спортната зала в Дупница.