Марек Юнион Ивкони е вторият полуфиналист в турнира за купата на България по волейбол, който се провежда в Пазарджик. Дупничани биха с 3:0 гейма отбора на Арда Кърджали и по този начин последваха примера на шампиона Левски само в три гейма да намерят място в Топ4.

Благодарение на най-силното си оръжие блокадата и Цветан Соколов, Марек отнесе в първия гейм Арда с 25:16. Втората част не бе по-различна, като едва в края съставът от Кърджали, който този сезон нанесе две поражения на Левски, успя да ги догони за 22:22, но в крайна сметка след атака на Минчо Минчев и грешка на кърджалии частта бе взета от дупничани с 26:24.

Най-любопитен бе моментът при 20:19, когато Цветан Соколов така изпълни сервис, че прати топката в дървената ламперия от другата страна на залата и направи дупка в стената.

Третият гейм се движеше в полза на Марек, като отново в края Невен Нешев и компания успяха да настигнат дупничани, но силите им стигнаха само до 22:22, а частта завърши при 25:22 за Марек.

Най-резултатен за Марек бе Минчо Минчев с 16 точки, 13 направи капитанът Георги Лазаров, а Иван Власев и Цветан Соколов завършиха с по 11 точки. За Арда Невен Нешев реализира 15.