Марек Юнион-Ивкони започна с победа в турнира в памет на загиналия президент на Македония Борис Трайковски. Организатори са местната федерация, волейболен клуб Джио и фондацията носеща името на Трайковски. Домакин на надпреварата е Струмица и е с участието на 3 македонски отбора и българския вицешампион. „Организаторите ни обясниха, че в последния момент сръбските отбори Партизан и Кралево са отказали да пристигнат, както и гръцки тим от Солун”, заявиха от лагера на дупничани.

От местната федерация все пак са успели да реагират мигновено и осигуриха два от елитните си клубове - „11 октомври” и „Вардар”.

Именно с класически успех 3:0 гейма потеглиха момчетата на Виктор Карагьозов. Това бе една от последните проверки за неговите възпитаници преди сблъсъка със Стяуа на 11 октомври в Перник. Случайно или не, но съперник на българския вицешампион бе отборът на... „11 октомври”.

Изключително силно се представиха нашите и не оставиха никакви шансове на съперника, отвявайки го на 13, 8 и 16 точки за по-малко от час. В игра се появиха абсолютно всички играчи. Срещата бе наблюдавана от близо 150 зрители, които признаха класата на родния евробоец.

Преди двубоя Карагьозов и неговият помощник Христо Райчев бяха гости-лектори на семинар, организиран от местната федерация за техните треньори от всички клубове. Повече от 30 местни специалисти в продължение на няколко часа слушаха 2-ата, които говореха на тема: „Тактика в съвременния волейбол при играта в защита”.

Карагьозов изведе миналата година младежкия национален отбор на нашата страна до 6-о място в света и ги направи балкански шампиони със само един загубен гейм, а с клубния си тим спечели среброто. Райчев пък е трикратен пореден шампион за юноши и в момента е начело на младите трикольори.

Финалът е днес от 15.00 часа българско време, след което Марек Юнион-Ивкони се връща в Дупница.