Волейболният тим на Марек Юнион Ивкони официално депозира молба в Българска федерация волейбол за преиграване на мача си от 3-ия кръг на НВЛ с ЛукОйл Нефтохимик в Бургас на 30.10.2009 год.

Дупничани визират като формално нарушение на правилника възникнал скандален момент в средата на 2-ия гейм при резултат 20:16 в полза на домакините. Тогава атака на играч от ЛукОйл Нефтохимик бива отсъдена в полето и се присъжда точка за отбора-домакин. Последва консултация на двамата съдии и промяна решението им като точката се дава за Марек Юнион Ивкони, с което резултатът стана 20:17 точки. На таблото обаче не се отразява въпросната точка. Последва реакция на дупничани и запитване към съдийската маса относно тази точка и отразяването й в тяхна полза, но от там се обяснява, че всичко е наред. Исканията на тима на Милчо Миланов за проверка на резултата остават безрезултатни. В протокола е записано, че при резултат 20:17 точки е записана почивка поискана от домакините, докато реалният резултат е 20:18.

Марек Юнион Ивкони обявиха пред Гонг, че са изпълнили изискванията за подаване на жалба-контестация и в тази връзка, настояват за разглеждане на случая от БФВ заради формално нарушение на правилника, поради неотразяване на точката, с което настояват за преиграване на двубоя.