Марек Юнион Ивкони ще срещне Добруджа 07 в първия полуфинал от турнира за Купата на България по волейбол при мъжете. Двубоят между шампионите и приятната изненада в Суперлигата ще бъде на 14 март от 15 часа в столичната зала „Христо Ботев“.

Жребият този предиобед в централата на БФВолейбол отреди във втория полуфинал – също на 14-и този месец, но от 17,30 час – да играят Монтана и Левски Боол.

Финалът за Купата ще бъде на 15 март от 17,30 часа. Наградният фонд на финалната надпревара за националния трофей е 30 хиляди лева, от БФВ все още не са решили каква ще бъде цената на билетите за публиката.

От страна на клубовете по време на жребия имаше представител единствено на шампиона и носител на Купата Марек Юнион Ивкони – мениджърът Людмил Найденов. След определяне съперника на дупничани, той коментира: „Искахме да ни се падне Левски Боол, но ще направим всичко възможно да стигнем до финала и да го спечелим. „Сините“ в момента играят най-силно и са най-сериозният конкурент. Волейболистите на Добруджа също се представят много добре. Монтана като че ли имат известен спад, но със сигурност ще се мобилизират в турнира за Купата. Ние ще дадем всичко от себе си отново да играем финал и да вдигнем Купата. Лично според мен обаче наградният фонд не е правилно разпределен и първият тим трябваше да получи повече.“

Според БФВ по-рано определи 15 хиляди от наградния фонд да вземе носителя на Купата, 10 хиляди лева да отидат при втория финалист, а по 2500 лева да си разпределят третият и четвъртият.