Шампионът на България Марек Юнион-Ивкони (Дупница) не остави шансове на Левски Бол в контролен мач, игран в столичната зала "Христо Ботев". Волейболистите на треньора Найден Найденов се наложиха с 3:0 (25:19, 25:21, 25:19) и с 25:23 в допълнителния четвърти гейм.

За тима на Левски това бе последната проверка преди старта на Суперлигата през следващата седмица, докато Марек ще изиграе още една контрола преди старта на участието си в Шампионската лига. Дупничани ще играят с КВК Габрово (Габрово) отново в зала "Христо Ботев" в събота.

Сините започнаха по-добре мача, но слабата ефективност в атака - едва 39 %, не им позволи да вземат поне гейм. В третата част треньорът на тима - италианецът Джузепе Лорицио се опита да промени нещо, вкарвайки на терена високия Василий Петров, но това не помогна. Титуляр започна разпределителят Георги Манчев, който пропусна последния турнир в Нови Сад заради изваден мъдрец. С 13 точки най-резултатен за Левски стана основният им реализатор Симеон Александров (54 % в нападение).

Играчите на Марек играха много стабилно на блокада, като на този елемент забиха 12 точки. Най-резултатен бе Венелин Кадънков с 15 точки (2 блокади, 57 % в нападение), а Георги Елчинов добави 11 (1 блокада, 53 % в атака). Силно се представи и Мартин Иванов, който изигра само първите два гейма и записа 7 точки (1 ас, 4 блокади, 100 % в атака).

На трибуните в зала "Христо Ботев" бе Тодор Вълчев, който не бе картотекиран за участие в Световното клубно първенство с новия си тим Сфаксиен (Сфакс, Тунис). Той подкрепяше бившите си съотборници от Марек в компанията ма своята приятелка. В залата дойде и разпределителят на националния тим Георги Братоев, който все още не си е намерил клубен отбор. Помощник-треньорът в щаба на Камило Плачи - Николай Иванов, също бе сред зрителите, както и легендата на българския волейбол Димитър Златанов, пише bgvolleyball.com.