Лично президентът на Европейската волейболна конфедерация Андре Майер изпрати писмо до родната централа, информираха от БФВ. Босът на волейбола на Стария континент официално обяви, че мъжкият тим на ЦСКА взима една от двете уайлдкарти за участие в Шампионската лига.

В писмото, подписано от Андре Майев пише: „CEV има удоволствието да Ви информира, че мъжкият отбор на ЦСКА получава правото за участва в Шампионската лига през сезон 2008/2009 с уайлдкарт. Пожелаваме на Вашата федерация и клуба успешен сезон в престижното състезание”.

Ръководството на ВК ЦСКА обяви на пресконференция, че центърът Стоян Самунев е едно от сигурните нови попълнения. След като изтече договорът му с ЛукОйл Нефтохимик, Стоян ще акостира при „червените”.

 

„Стоян Самунев ще играе в ЦСКА. Светозар Иванов пък на 90 процента остава при нас. Ще търсим един състезател на поста посрещач. Теодор Салпаров ще остане при нас, ако не си намери отбор, отговарящ на неговата класа в чужбина. Чакаме развитие на ситуацията около него. Като цяло ще запазим по-голямата част от състава", каза старши треньорът на шампионите Александър Попов.

Той допълни: „За голяма радост на феновете, ние ще можем да представим клуба в Европа. Самото получаване на уайлд кард за участие е много голямо постижение. Този факт е сравним с поканата към България за участие в Световната лига през 2003 година. Благодарим на нашия спонсор Георги Георгиев, на федерацията и на президента на централата Данчо Лазаров. Отговорността е много голяма, ще можем да играем срещу най-добрите в Европа".

Президентът на ВК ЦСКА Георги Георгиев, е категоричен, че поканата към отбора за участие в Шампионската лига не е изненадваща. Босът на армейците обяви още: „Ако ни дадат място, ЦСКА ще инвестира пари в строежа на ново съоръжение, въпреки че сме свикнали да играем в залата на „Червено знаме”.

Отборът на ЦСКА ще играе в Шампионската лига с екипи на концерна Асикс.

Жребият за груповата фаза на турнира е на 4 юли във Виена.