След серия от поражения волейболните шампиони от Лукойл Нефтохимик постигнаха трудна победа над вицешампионите Левски Сиконко и взеха частичен реванш за двете поредни поражения, които записаха от сините на финала на редовния сезон в първенството.

 

Бургазлии биха столичаните с 3:2 (25:21, 18:25, 17:25, 25:19, 15:12). Двубоят бе зрелищен и изпълнен с много напрежение от двете страни на мрежата.

 

За обрата на Лукойл Академик основна роля имаше националът Никоклой Николов, който спаси мача за своя тим и обърна резултата в четвъртия гейм след добра серия от начален удар. Той си и заслужи специалният приз за най-добър играч (MVP) на срещата.

 

В двубоя, наблюдавам от 900 зрители в състава на Левски се завърна Тодор Алексиев, който нямаше записан официален мач от 31 октомври 2007 година.

 

„Успяхме да победим, повярвахме си , показахме постоянството, което ни липсваше. Имаше настроение и успяхме, макар и трудно”, заяви героят за Локойл Николай Николов веднага след срещата.

 

„Има дни, когато всичко върви. В последните няколко седмици записахме доста загуби. Този мач дойде като отдушник и ще ни даде крила за следващите мачове”.

 

Лукойл Нефтохимик, които взеха две точки от този двубой, ще се изправят срещу Марек, а Левски ще играе срещу Пирин.