Лукойл Нефтохимик Бургас се върна на второто място във временното класиране, след като постигна чиста победа с 3:0 гейма срещу лидера ЦСКА в отложена среща в Суперлигата по волейбол за мъже.

Подкрепяни от 500 свои привърженици в зала "Младост" домакините изиграха най-силния си мач от началото на сезона и логично се поздравиха с успеха. С мощни атаки на Красимир Стефанов и Мартин Пенев шестицата на Северин Димитров стигна до печалба в първия гейм на 20 точки.

Гостите водеха в резултата през втората част, дори авансът им достигна до 5 точки, но бургазлии проявиха характер и отново ликуваха в края с 28:26. С техничната си игра на мрежата за домакините се изяви Николай Антонов, докато от отсрещната страна капитанът на армейците Николай Иванов разчиташе предимно на Филип Майо и Ивайло Стефанов, но останалите разочароваха с представянето си.

И в третия гейм столичани водеха в резултата, но допуснаха обрат при 25:23 и така Лукойл взе чиста победа и доближи армейците на 4 точки във временното класиране.