Волейболистките на България се наложиха над Република Корея с 3:0 във втората контрола между двата тима и завършиха с успех в проверките преди Световното първенство. Селекционерът Лоренцо Мичели заяви, че двете проверки са били полезни за тима.

"Направихме две много полезни контроли. Свършихме добра работа. Тръгваме с положителна нагласа. За съжаление, докато бяхме на подготовка в Италия основното либеро Жана Тодорова получи сериозна контузия и ще отсъства дълго време, но даваме път на младите. Мила Пашкулева работи отлично още от месец май и съм сигурен, че ще успее да се справи. Фантастично представяне на Световното първенство ще бъде излизане от вторите групи, но ще е много трудно преодоляването на първата. Трябва да мислим за съперниците от нашето ниво и само така ще имаме шанс за нещо повече", каза Лоренцо Мичели.

"Смятам, че като отбор сме доста добре стиковани. Записахме безпроблемни победи. Много сме задружни, лесно върви играта. Подкрепяме се. Беше много приятно и наистина бе едно голямо удоволствие да играем срещу Република Корея. Тези две победи ни дават увереност и заминаваме за Световното първенство с повече самочувствие. Азиатският волейбол е по-различен, не е лесно да се играе срещу тях. Но смятам, че се справихме много добре", коментира Мира Тодорова.

"Започваме срещу Германия на Световното първенство, очаква ни труден мач. Германките не се отказват, много са борбени са и имат хубави състезателки. Сега имат и нов треньор. Трябва да излезем и да се раздадем докрай. Надявам се да започнем с успех на Мондиала", добави тя.