Старши треньорът на волейболен клуб Габрово Любомир Герасимов има много дълга визитка на успехи. С новия си клуб той продължава да върви нагоре, и го изведе до промоция в Суперлигата от Висшата лига и от следващия сезон тимът е в Топ 8. Герасимов стана шампион на България с Левски Сиконко, води „сините” в Шампионската лига, а последно в елита бе начело на Пирин Разлог. Опит има и като помощник треньор на младежкия национален отбор, както и като старши треньор на Б селекцията.

Ето какво коментира за Гонг Любо Герасимов: „Нашият клуб заяви участие в евротурнирите. В момента разполагаме с най-добрата база, с изключение на ЦСКА, които играят в Самоков, и може би Лукойл. Имаме солиден спонсор и смятаме да направим сериозен отбор, с който да влезем в европейските турнири, и Дай Боже, да оставим следа.”

„Участвал съм с Левски в ШЛ, с Разлог също в евротурнирите. Имам и поглед като помощник треньор на младежкия национален отбор, старши треньор на Б националния, имам поглед върху европейския волейбол. Мисля, че можем да направим отбор, с който да се представим достойно,” добави той. „В момента ръководството на клуба преговаря със спонсорите за бюджета за следващия сезон. Намеренията са той да е наистина сериозен. Имаме вече основа и база, като състезатели и имена, но оттук-нататък ще потърсим и по-качествени състезатели, имаме идеи. Това все още е на етап пожелание, не сме говорили с никой.”

Каква според него е причината толкова много отбори да откажат участие в евротурнирите:„Знам възможностите на всички клубове в България, някои от отборите нямат подходящи условия, други нямат средства. Ако си намерят спонсори, и имат база, може би ще участват повече отбори в евротурнирите.”

„Зала „Орловец” е една от най-добрите в България. Имаме желание и сме говорили с общината да се закупи подходяща настилка, която да бъде използвана не само за волейбол, но и за хандбал,” разкри Герасимов.

„За момента няма конкретни цели, но апетитът идва с яденето. Дано да направим отбор, конкурентноспособен, и ще очакваме интересни мачове в Габрово,” обясни плана за бъдещето Герасимов, и сподели своето най-голямо желание: „Тайната ми мечта е да стана шампион на България с извънстоличен клуб. Станах с Левски, но ако всичко е нормално, се надявам до няколко години, да стане и с Габрово. Това ще ми остане като емоция, и нещо, което съм мечтал дълго време.”