Тази сряда, 12 ноември, в поредния епизод на „Животът на другите” волейболистът Любо Ганев ще влезе в ролята на възпитателка в столична детска градина. Утре вечер един мъж с размерите на римски гладиатор ще подложи на изпитание търпението си и ще стане „госпожа” в детска градина.

Той е Любо Ганев, бивш волейболист, ценител на женската красота и живо доказателство, че гиганти има не само в детските приказки. Не е тайна, че той е висок 210 см и тежи 160 кг, а собствените му обувки са 49-ти номер. След като се оттегля от спорта, се захваща с управлението на верига магазини за дрехи. Любомир Ганев е разведен с две деца – Евтим на 21 г. и Любо на 16 г.

Докато са малки, волейболистът е зает с тренировки и състезания, затова основната грижа за синовете поема съпругата му. Той по-малко участва в този вскидневен процес. Вижда ги рядко, а в случаите, когато е с тях, се стреми да е добър и да изпълнява желанията им. Както за повечето мъже, така и за Любо, грижата за децата се изчерпва с огромна обич и забавление. Освен че няма никакъв опит с възпитанието им, Любо Ганев има още един очевиден проблем в общуването си с деца – те се страхуват от големия ръст на спортиста.

В „Животът на другите” напълно начинаещият в грижите за деца Любо Ганев ще стане възпитателка в 127-ма ДГ „Златното пате”. Той ще напусне своя дом, където всички домашни задължения са поверени на приятелката му Мирослава, като трябва да свикне с мисълта, че следващите няколко дни самият той ще носи огромна отговорност за малките същества, които са безкомпромисни в своите нужди и капризи.

Чисто по мъжки Любо има стратегия, която трябва да умилостиви децата, за които ще се грижи – купува им лакомства, тъй като децата обичат всичко сладко. Любо Ганев е оптимистично настроен и смята, че ще се справи с предизвикателството да бъде възпитател, но изобщо няма представа какво всъщност го очаква.

В ЦДГ „Златното пате” са записани 170 деца между 3 и 7 години. На волейболиста ще бъде поверена 2-ра група, състояща се от 27 деца на 4 годишна възраст - 17 момиченца и 10 момченца. Работното му време ще започва сутрин в 7:30 ч. и ще приключва в 7:00 ч. вечерта, с подробен отчет пред родителите. Лично директорката на детска градина ще запознае Любо с възпитателките, чиито задължения той ще поеме в следващите няколко дни.

Децата приемат много добре волейболиста, даже не са стреснати от външността му. Той е неотлъчно до тях, сприятелява се с всяко дете по отделно, помага им в храненето, в обличането и събличането на дрехите, в измиването на ръцете и в играта. Организира им забавни игри на двора, чете приказки, пее песни, танцува и даже се преоблича в специален костюм на Златната есен.

За Любо е трудно да следи с поглед всички деца едновременно, но въпреки трудностите, успява да се справи с възпитателските си задължения блестящо. Успокоява плачещите деца с близалки, храни тези, които не могат да държат сами приборите, говори им с любов и търпение.

„Мисля, че не е важно да си жена, за да работиш с деца, важното е да носиш детското в себе си”, категорично заявява в края на епизода Любо Ганев.